Terrassmarkiser - Elektriska markiser - Somfy Sverige -

 

Jag har inget konto än

btnEnd

 
logo

Motordrivna markiser

En markis på uteplatsen gör hemmet både större och trevligare
 
En motordriven markis kan vara ett enkelt sätt att göra boytan större och öka komforten. En vikarmsmarkis är även en smart investering som gör att värdet på din bostad stiger. Det spelar ingen roll huruvida markisen täcker hela uteplatsen eller gården, boytan kommer ändå att utökas med arean på balkongen, uteplatsen eller gården. Dessa perfekta markiser har behändig, trådlös styrning och möjlighet att ansluta solsensor via TaHoma. 
 

Varför automatisera markiserna på din uteplats? De 4 fördelarna: 

BEKVÄMLIGHET
Somfy terrasscherm handbediend3
SÄKRARE
Eolis windsensor
BÄTTRE SKYDD
Somfy zonsensor Sunis RTS
LÄNGRE NÖJE
Somfy terrasverlichting
Inget behov av vev och fysisk kraft! Inga varv runt huset. Från och med nu kör du in och ut markiserna  med ett enkelt tryck på fjärrkontrollen. Känn dig trygg när du lämnar bostaden. Dina motordrivna markiser för balkonger/uteplatser med Somfys automatiska vindskydd förlänger livstiden för dina solskydd betydligt. Tack vare den trådlösa solsensorn stängs körs markiser automatiskt ut när det är för mycket sol.  På så sätt skyddas bostaden bättre mot solinstrålning och förblir sval och skön.  I kombination med Somfys uteplatsuppvärmning och/eller belysning, kan du njuta ännu längre av de ljuvliga sommarkvällarna på uteplatsen.

 

Mer produktinformation

terrasscherm 1


En automatisk lösning för varje typ av solskydd på terrassen.
 
Oavsett vilken typ av markiser du valt, har Somfy rätt lösning för motorisering av varje typ och märke.  Generellt sett finns det fyra typer av terrassmarkiser:
 
picto_knikarmscherm-automatische-zonwering En öppen markis är ett system som har dolda armar under markisväven. Detta system ser till att markisväven alltid rullas ut snyggt och hålls sträckt. Denna typ av markiser används ofta i varmare länder, på grund av den öppna lösningen och vädrets påverkan. 
 
picto_semi-cassette-automatische-zonwering Med en halvkassett (även kallat halvöppet system) skyddas den övre delen av markisen mot smuts och fukt. Undersidan är dock öppen. Denna typ av markiser är mycket populär i Holland, men är ganska utsatt för smuts och fukt. 
 
picto_cassettescherm-automatische-zonwering En kassettmarkis är ett helt slutet system med två, tre eller fler armar, beroende på markisens bredd.  När den stängs, rullas markisväven upp i kassetthöljet tillsammans med armarna.  Denna typ av markiser håller mycket längre, tack vare det utmärkta skyddet för de rörliga delarna och väven. 
 
 

Våra rekommendationer för dina elektriska markiser

Somfy kan leverera lämplig motor och styrning till alla olika markistyper. Se alltid till att du får tillbehör från Somfy, oavsett var du köper dina markiser. Låt din lokala markisleverantör visa och förklara varför du bör välja Somfy. Han är ju experten och kan ge dig råd, oavsett hur din situation ser ut. 
 

Hur motoriserar jag min rulljalusi?

Somfys motor för rulljalusier är inbyggd i ett rör, som rulljalusin rullas upp på. Den ansluts till elsystemet (230 V), men kan också drivas med solenergi. Mekanismen startas manuellt med en väggbrytare eller från fjärrkontroll, eller automatiskt med signal från timer eller sol- eller temperatursensor.

 

Motor zonwering Sunea Elektrisch zonnescherm_motor Somfy zonwering afstandbediend
Den bästa motorn för terassmarkiser: Rörmotorn Sunea io eller Orea RTS. Kännetecknas av sitt blåa rör och gula stjärnformiga huvud. Montering av helt inbyggd motor i markisröret. Därefter är markisen färdig för leverans till kund.  Solskyddet kan styras via fjärrkontroll, trådlös väggbrytare, automatik eller till och med via din smartphone!

 

Vi rekommenderar därför att du väljer en kassettmarkis som är utrustad med en motor av typen Sunea io eller Orea RTS. Båda dessa motorer har flera extrafunktioner som skyddar markisväven på ett bra sätt och förlänger markisens livstid betydligt.  

Skillnaden mellan de två typerna är den teknik som används. Sunea io har en återkopplingsfunktion på fjärrkontrollen, som indikerar huruvida kommandot verkställts på korrekt sätt. Dessutom är denna motor helt kompatibel med vårt automationssystem TaHoma. 

 

Exklusiva funktioner för Sunea io och Orea RTS

picto-zachtesluiting-zonwering
Mjuk stängning
Under stängningen sänks markisens hastighet vid slutet av stängningen, för att spara mekanismen och avlasta armarna.
picto-perfectesluiting-zonwering
Perfekt stängning
Kassettmarkisen stängs alltid perfekt, så att väven och mekanismen är välskyddade. Motorn justerar sig själv så att väven inte missfärgas i kanterna.
picto-ontspanningvandoek-zonwering
Slackning av tygmaterialet
Efter stängningen slackar motorn tygmaterialet i kassetten för att minska slitaget.

logo-RTS-new.gif
IO Homecontrol
RTS eller io-hemkontroll?
Somfy RTS är vår egen trådlösa radioteknik. Den har använts i flera år och är mycket tillförlitlig. Skillnaden: io-hemkontroll ger återkoppling efter varje kommando och är helt kompatibel med TaHoma Home Automation.

Att konvertera din befintliga markis

Somfy terrasscherm handbediend
 

Terras_zonwering_1.jpg

ÄR DU TRÖTT PÅ ATT ANVÄNDA VEVEN PÅ DIN BEFINTLIGA MARKIS?

Inget behov av fysisk ansträngning längre! Nu kan du styra alla markiser med en fjärrkontroll, väggbrytare eller till och med från surfplatta eller smartphone.
 

Har du redan en manuell markis med vev? En sådan vev kan ibland ersättas av en Somfy-motor. Markisen måste då vara lättåtkomlig och inte äldre än omkring 4 år. Kontakta din lokala Somfy-återförsäljare om du vill ha mer information. Det kan vara värt besväret…

 

NYTT! Hemautomation med Somfy TaHoma®

Somfy TaHoma
Du kan nu sköta dina markiser och andra produkter i och runt hemmet från din smartphone, dator eller surfplatta. Oavsett var du befinner dig så kan du ta kontroll över ditt hem. Det krävs inga komplicerade kabelkanaler eller elinstallationer vid installation av vårt trådlösa automationssystem TaHoma®, som därför passar i alla hem oavsett förutsättningar.
 
Har du redan en trådlös produkt från Somfy, såsom en rullgardin eller solskärm? Då kan de enkelt komplettera med TaHoma® och de andra produkterna. TaHoma® finns endast att köpa hos Somfy-handlare i ditt område. Läs mer om Somfy TaHoma!

 
 

Var kan jag köpa elektriska markiser?

Somfy har ett nationellt nätverk av professionella, erfarna installatörer. De kommer med glädje att hjälpa dig hitta den perfekta lösningen för just dina behov.

 

Somfy dealers