Jag har inget konto än

btnEnd

 
 
 
 
 
 
Somfy Support
Kontakta Somfy
 
 
 

Om Somfy

 

Somfy Nordic AB

Somfy etablerade ett dotterbolag i Norden 1969. Vi har 40 års erfarenhet av den Nordiska marknaden, vilket innebär att vi kan erbjuda lösningar för de mest skiftande förhållanden. Behovet av solavskärmningar håller på att öka eftersom det blir allt populärare med stora glasytor i nya byggnader. Temperatur, komfort och energibesparingar är starka argument som talar för rörliga och automatiserade solskydd – Somfy visar vägen.

 

Somfy Nordic AB
Box 60038
SE-216 10 LIMHAMN
Sverige

 

Tel:
Fax:
Email:

+46 (0)40 16 59 00
+46 (0)40 16 09 98
info.nordic@somfy.com


 
corporate sign

Somfys historia

 

2009
Somfy Nordic firar sitt 40:e verksamhetsår genom att lansera nya, fräscha webbsajter för konsumenter i alla de nordiska länderna.

2008
Världen förändras och Somfy befinner sig mitt i klimatkampen genom sin långsiktiga strävan mot energieffektiva byggnader. Med initiativet Somfy for Bioclimatic Facades har Somfy en ledande roll inom utvecklingen av passiv komfortstyrning med automatiserade solskydd.

2005
Somfy Nordic börjar bygga ett nytt nätverk, kallat Somfy Expert, med återförsäljare som är experter på hela Somfy's sortiment. En Somfy Expert får kontinuerlig utbildning för att alltid kunna ge bästa råden till både entrprenörer och konsumenter.

2004
Somfy genomför internationellt en genomgripande förändring av den grafiska profilen med bl a ny logotype.
Somfy Nordic lanserar en beställningstjänst, eSales, för beställning via Internet för sina affärspartners

2003
Somfy AB med en omsättning på 75 miljoner SEK går samman med Galax System AB som har en omsättning på 25 miljoner SEK och bildar det nya bolaget Somfy Nordic AB.

- Lanserar de nya radiosändarna Silk och Patio i serien Inteo RTS.
- Lanserar motorer för utvändiga persienner.
- Lanserar det avancerade byggnadsstyrsystemet Animeo IB+ för solavskärmning i stora byggnader.

2002
Somfy lanserar det internationella programmet "Powered by Somfy" för Somfys samarbetspartners i de nordiska länderna.

- Somfy utökar sina webbtjänster med en fullständig online-katalog, Extranet för återförsäljare etc.
- Somfy lanserar linjära motorer av fabrikatet Mingardi efter att ha förvärvat denna tillverkare.
- Somfy lanserar RTS-tekniken för invändiga sol- och insynsskydd.

2001
Somfy levererar LonWorks-styrningar för utvändiga persienner till mobiltelefonoperatören Radiolinia OY nya kontor i Helsingfors.

2000
Somfy lanserar RTS (Radio Technology Somfy), en säker trådlös metod för styrning av motordrivna produkter i bostäder. Somfy lanserar styrsystemet Inteo som har en prisbelönad design. Somfy lanserar också garageportsöppnare efter att ha förvärvat två ledande tillverkare på detta område.

1998
Somfy AB lanserar sin första webbplats. Försäljningen uppgår till över 50 miljoner SEK i Skandinavien, med tjugo anställda. Galax System AB i Stenkullen förvärvas av Damart S.A.

1997
Somfy lanserar automatiserade system för invändiga persienner, rullgardiner, plisséer etc. med sin serie "Concept 25". De här 24-voltsmotorerna med sina mycket små utvändiga mått lämpar sig för installation i persiennens överlist.

1995
Somfys moderna likströmsmotorer lanseras med snabbinställda knappgränslägen och tyst gång.

1990
Det första automatiserade systemet "Somfy Line designades i harmoni med boendemiljön och monterades i standard vägguttag.

1984
Somfy förvärvas av det franska börsnoterade bolaget Damart S.A.

1981
Den första automatiserade sol- och vindsystemen tillverkas.

1969
Somfy AB i Sverige och Somfy GmbH i Tyskland var de första dotterbolagen som etablerades.

1967
Somfy tillverkar en av de första elmotorerna för markiser.

1960
Bolaget "Société d'Outillage et de Mécanique du Faucigny" = SOMFY var underleverantör för komponenter till klocktillverkningsindustrin runt Mont Blanc.

 maison somfy
 

Vår företagsfilosofi

Sakerna vi omger oss med berättar alltid något om oss själva. Vare sig vi är på jobbet eller hemma lägger vi stor vikt vid möbler, tyger och inredning. Vi vill ha individualitet och en personlig stil. Inredningen blir allt mer sofistikerad. Om du har en röststyrd mobiltelefon, en fjärrstyrd musikanläggning eller en platt TV på väggen, vet du vad vi menar. Dessa exempel är eleganta lösningar som kombinerar styrning och automatisering.
Utvecklingsarbetet pågår. Och vi har fortfarande lång väg att vandra. Experterna har döpt den här trenden till Calm Technology. Den innebär att vi omger oss med teknik som utgör en diskret och naturlig del av våra liv. Vi vill kunna styra saker på ett intuitivt och enkelt sätt. Att använda automatik när det är vettigt att göra det. Det är här som Somfy koncentrerar sina krafter. Vårt mål är att göra bostäder, kontor och butiker till bekväma platser att vara på. Och att förfina sätten att nå detta mål.