Våra Somfy-motorer för gardiner

Irismo
Irismo Wirefree 45 RTS

Irismo WireFree RTS gardinmotorisering passar till alla gardiner upp till 45 kg vikt och skenlängd upp till 10 meter. Tack vare det inbyggda batteriet behöver du ingen strömanslutning.

Movelite 35 RTS
Movelite 35 WF RTS

Med Somfy Movelite 35 WF RTS från Poweredblinds.se kan du öppna och stänga dina gardiner med ett enda klick. Den trådlösa motorn är batteridriven och lätt att installera. Levereras komplett med gardinskena i precis den storlek du önskar. Skenan är utformad så att motorn alltid ska vara dold bakom gardinen och kan dra tyger upp till 35 kg.

Hur fungerar smarta gardiner?

Automatisering av gardinerna görs tack vare motoriseringen som gör att de kan glida på en skena.

För elektriska gardiner måste du välja vilket sätt de öppnar: vänster, höger eller i mitten.
Det är ganska enkelt i princip: om du väljer en elektrisk gardinskena som öppnas till höger, staplas tyget på höger sida av fönstret. Detsamma gäller åt vänster. Om du väljer en central öppning öppnar gardinernas båda sidor vardera sidan av fönstret. Så se till att du har gott om plats på ena eller båda sidorna av ditt fönster för bra ljusinsläpp när den smarta elektriska gardinen är öppen.

Steg 1: välj din gardintyp beroende på dina preferenser och behov

När du påbörjar ett inredningsprojekt, särskilt för gardiner, måste du tänka på flera viktiga punkter: gardintypen, tyget, måtten och naturligtvis passformen och finishen. Vi förklarar allt.

Gardiner

Perfekt för att ge skugga och hålla ljuset ute och för integriteten på natten, välj alltid en design som inte är genomskinlig för dina sovrum. Lätta tyger som bomull eller mikrofiber är enkla att använda. Isolerande gardiner är det perfekta sättet att förbättra ditt hems värmeisolering.

Dessa gardiner har ett foder som fungerar som en barriär på vintern mot kyla utifrån och blockerar en del av värmen på sommaren. Tunga, tjocka gardiner som sammet eller tjock bomull ger denna typ av värmeisolering. De ger ditt hem en mysig, varm stil. Vissa gardiner kan vara termiska och ljudisolerade.

Voile gardiner

Voile gardiner, även kallat undergardiner är främst utformade för bostadsutrymmen och är perfekta för att se ut genom utan att synas.

Dess lätta tyg är lätt och antingen genomskinligt eller lättfiltrerande för att skydda dig från nyfikna ögon och ändå släppa in lite ljus.

Vanligt eller mönstrat, gjort av enkel bomull, polyester, organza eller muslin, det finns något för alla.

Det finns flera fördelar med en smart gardinmotor under hela året

Steg 2: utvärdera fördelarna med elektriska gardiner

Steg 3: välj en kontroll som passar din livsstil

När du har valt din smarta gardinmotor behöver du välja ett sätt att kontrollera

Tahoma app

TaHoma app

Glömde du att stänga din smarta elektriska gardin när du gick hemifrån? Inga problem! Du kan fjärrstyra ditt hem med din smartphone och appen TaHoma.

Med ett enkelt klick kan du kontrollera om de fortfarande är öppna eller stängda. Skulle det behövs kan du ändra deras position även om du redan har lämnat hemmet.
Ta reda på mer

TaHoma switch

Med TaHoma switch och dess smarta centralstyrning hanterar tekniken alla dina enheter åt dig. Du kan programmera anpassad hantering, till exempel en "Vakna"-scen som startar vid den tidpunkt du valt.

Värmen ökar i ditt badrum, musik börjar spela och dina gardiner öppnas automatiskt så att du kan njuta av naturligt ljus så snart du går upp!
Ta reda på mer
Alla kontroller

Valet är ditt

Smoove, väggmonterad kontakt, är enkel att använda och perfekt för att öppna och stänga dina smarta gardiner.

Du kan använda den för att optimalt justera ljuset som kommer in och "My"-knappen kan användas för att aktivera ditt favoritläge med ett enkelt tryck. Du kan också länka flera av dina gardiner till en enda kontroll.

Situo 1 eller Situo 5 fjärrkontrollen används för att styra olika enheter. Du kan styra upp till fem kanaler med Situo 5 för förstklassig styrning..
Ta reda på mer
voice control

Bara fråga om det!

Tack vare dess kompatibilitet med röstassistenter kan du starta "Lämna"-scenen när du lämnar hemmet. Sedan stängs din smarta elektriska gardin, larmet aktiveras och din garegeport öppnas automatiskt.
Ta reda på mer

Steg 4: välj passande tillbehör

Somfy Thermis Wirefree io temperatursensor
En fristående, trådlös temperatursensor för utomhusbruk, med io-homecontrol®-teknik som kan trigga olika scener i ditt smarta hem.
Somfy Sunis Wirefree II io solsensor
Trådlös solsensor för motoriserade solskydd och rulljalusier utrustade med en io-homecontrol® mottagare.

Steg 5: installera din smarta gardinmotor

Att vidta åtgärder för en sådan installation kräver särskild kunskap.
Det är därför som du rekommenderaa att låta en professionell installatör mäta för din framtida anpassade smarta elektriska gardin. Detta betyder att denne kan berätta för dig om det bästa sättet att hänga dessa på och du kan därmed välja utformning av den raka eller krökta skenan som också är skräddarsydd.

Saker att tänka på innan du installerar en elektrisk gardin

Om du vill installera en smart elektrisk gardin måste du först kontrollera vikten, designen och längden. Motorsystemet passar en maxvikt på 60 kg och en längd på 12 meter. Därför är vikten av den smarta elektriska gardinen en mycket viktig faktor att beakta. Ju tyngre tyget desto mer högpresterande och robust måste motorn vara.

Våra motorer är konstruerade för raka gardiner, våggardiner eller gardiner med enkla veck oavsett typ (mörkläggning, isolering etc.). Vi erbjuder anpassade skenor för att säkerställa att din elektriska gardin passar ditt fönster perfekt. Du rekommenderas också att få en professionell som hjälper dig att välja och hänga dessa åt dig.

esp

Var vill du köpa dina elektriska gardinskenor?

Hitta en lokal Somfy-återförsäljare

eller
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Somfy support

• Kontakt
    Kontakt

Har du frågor eller vill du ha råd vid köp av Somfys produkter eller tjänster? Kontakta oss gärna.

Till kontaktsidan

Läs mer om invändiga solskydd

Elektriska Rullgardiner

Läs mer

Elektriska Hissgardiner

Läs mer

Elektriska Plisségardiner

Läs mer

Elektriska Persienner

Läs mer