Snabb åtkomst

5 enkla tips för att ljudisolera med gardiner

Bor du invid en trafikerad gata eller upplever du mycket störande ljud i omgivningen? Inga problem! Med dessa tips kan du göra ditt hem tystare och bekvämare i fem steg...

Oavsett om det handlar om livlig stadstrafik, ett bullrigt område eller helt enkelt vardagliga ljud: buller kan vara en störande faktor när det kommer till ditt välbefinnande och ditt lugn. Lyckligtvis kan gardiner erbjuda en lösning på detta problem.
Vilket är bra, för gardiner är inte bara ett viktigt steg för ett tystare hem, utan är också ett vackert tillskott till din interiör. Med dessa fem tips kan du välja gardiner som dämpar ljudet!

Tips 1: Välj rätt tyg

Tyg dämpar. VIlket är anledningen till att gardiner fungerar så bra som ljudisolering. Tumregeln är: ju tjockare tyg, desto bättre ljudisolering med hjälp av gardinen. Tygets tjocklek säkerställer att ljudvågor absorberas ännu bättre. Välj därför helst ett tungt, tätt tyg istället för ett tunt material. På så sätt kan ljudet dämpas optimalt.

Tips 2: Lägg till extra foder

Hur kan du göra tips 1 ännu mer effektivt? Lägg till ett foder till tyget på din gardin. Fodrade gardiner är generellt sett bättre på ljudisolering än ofodrade gardiner. Tänk dig fodret som ett extra lager tyg till din gardin. Det extra fodret minskar buller utifrån och skapar en lugn atmosfär.

Bonusfördel: fodret ger även din gardin ett lyxigare utseende. Gardinens veck faller extra vackert. Och det gynnar interiören av ditt hem. Dessutom får det en isolerande effekt mot kyla utifrån.

Tips 3: Säkerställ optimala mått på din gardin

Ljudisolerade gardiner är mest effektiva om de sträcker sig från golv till tak och är bredare än din fönsterkarm. Så se till att gardinerna täcker hela ditt fönster och häng gärna framför fönsterkarmen istället för inuti denna. Detta ger extra skydd mot ljud utifrån.
Självklart är onödigt stora gardiner inte heller din grej. Därför är det smart att alltid få dina gardiner uppmätt i storlek. 

Tips 4: Kombinera flera gardiner med varandra

Snyggt och praktiskt: kombinationen är nyckeln! Arbeta därför med gardiner i olika lager. Välj till exempel en subtil rullgardin eller persienner för det första lagret och avsluta det snyggt med gardinskenor. Detta dämpar inte bara ljudet optimalt genom det dubbla lagret; du skapar en attraktiv effekt för din interiör.

Tips 5: Integrera din gardin med smarta hemsystem

Det sista tipset i detta blogginlägg. På Somfy tror vi på smarta lösningar. Därför rekommenderar vi att du gör dina gardiner till en del av ditt smarta hem-system. Med denna smarta lösning kan du automatiskt anpassa dina gardiner ufifrån olika tider på dygnet.
Perioder med höga omgivningsljud? Då ligger du alltid steget före tack vare timern som stänger dina gardiner vid den tidpunkt du vill. Så bekvämt.

Tyst stängning av dina gardiner på Somfy

Vill du uppmuntra ditt absoluta lugn ännu mer? Väljer du elektriska gardinskenor från Somfy öppnas och stängs gardinerna nästintill ljudlöst. Det betyder dubbelt upp när det gäller att njuta av tystnaden och lugnet i ditt hem.
Somfys gardinmotor är lätt att integrera med alla typer av gardiner. Letar du efter en tyst drivning för dina automatiska gardiner? Då är detta verkligen något för dig.

Hjälp från en specialist?

Med dessa 5 tips är du garanterad att få tillbaka lugnet i ditt hem. På Somfy förstår vi din betydelse för en lugn och stilfull miljö. Det är därför vi alltid erbjuder den rätta lösningen för att kombinera funktionalitet med stil.

Vill du hellre få personlig rådgivning från någon av våra återförsäljare eller är du osäker på vilket tyg som är bäst att välja till din gardin? Din lokala återförsäljare kan hjälpa dig med detta. Hitta din närmaste återförsäljare nära dig.

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar

Acceptera cookies för att lämna en kommentar