Snabb åtkomst

Hemlarm och ström- eller internetavbrott - hur fungerar det?

Säkerhet är ett grundläggande behov, och många hushåll i Sverige väljer att installera ett hemlarm. Men vet du vad som händer om det blir strömavbrott eller om ditt internet går ner?

Säkerhet är ett grundläggande behov, och många hushåll i Sverige väljer att installera ett hemlarm. Men vet du vad som händer om det blir strömavbrott eller om ditt internet går ner?

Maslows behovshierarki visar att våra säkerhetsbehov är en av våra huvudprioriteringar. Hemlarm är därför mycket populära, och det kan vara svårt att välja mellan de många alternativen på marknaden. För att hjälpa dig att välja, vill du veta hur ditt hemlarm kommer att reagera om det blir strömavbrott eller om ditt Wi-Fi slutar fungera? Här är lite information som kan hjälpa.

Vad händer med mitt larmsystem om det blir strömavbrott?

Det finns många typer av larm på marknaden, inklusive trådlösa och trådbundna larm. De senare är mindre vanliga idag och installeras oftast av professionella installatörer. Trådbundna larm kräver kablar som ansluter alla systemkomponenter.

Som ett resultat är de mest populära larmen idag trådlösa, som är lättare att installera och konfigurera. De olika komponenterna kommunicerar via radioöverföring, och endast kontrollenheten är ansluten till strömförsörjning (en del larm drivs endast av ett batteri, men detta är sällsynt).

När strömförsörjningen är avstängd kan larmet helt enkelt sluta fungera. I sådana fall kommer sirenerna inte längre att reagera och du kommer inte att informeras om någon bryter sig in i ditt hem. Om larmsystemet är utrustat med ett reservbatteri kommer det dock att fortsätta att fungera. Det betyder att det inbyggda batteriet kommer att göra skillnad.

Beroende på din livsstil och vanor (t ex långa resor, arbete hemifrån eller att vara borta och komma hem varje dag) kan du mer eller mindre kunna komma hem snabbt och ta reda på vad som har orsakat felet. Beroende på detta bör du bestämma vilken kapacitet på batteriet som bäst passar dina behov. En del hemlarm körs på batteriet i några timmar, andra i några dagar och i sällsynta fall upp till några veckor eller till och med månader.

Kommer mitt smarta hemlarm att fungera om internet går ner?

Strömavbrott betyder ofta att internet också går ner, vilket direkt påverkar smarta larm som använder Wi-Fi för att distribuera information. Om internetanslutningen går förlorad stannar all kommunikation.

Återigen är flera scenarier möjliga:

Din produkt har ett inbyggt batteri (och kommer att fortsätta att upptäcka rörelse, sirenerna fungerar då dessa är batteridrivna), men du kommer inte längre att få aviseringar på din smartphone om någon bryter sig in (eftersom aviseringar skickas via internet).
Din produkt har en extra uppkoppling, antingen inbyggt eller tillgängligt som extra tillval (t ex genom ett abonnemang). I sådana fall kommer detta att säkerställa internetanslutningen, vilket innebär att du kommer att få aviseringar på distans. Det finns olika typer av uppkoppling men det mest populära är GSM (4G eller 5G). Du måste dock se till att ditt hem har bra täckning för mobilnätet. Bostäder på isolerade platser är kanske inte lämpliga.

Vad erbjuder Somfy för hemlarm?

Hemlarmen från Somfy är utformade för att du ska känna dig så säker som möjligt, även om det blir strömavbrott. Vi erbjuder två alternativ som kan möta dina behov.

Home Alarm: ett komplett smart larmpaket för att säkra ditt hem. Eller upptäck Somfy One+: vår smarta säkerhetskamera och plug & play allt-i-ett-larmsystem. Båda har upp till 6 timmars batteritid och ingen abonnemangskostnad:

• Ta foton under livestömning (One+)
• Push-meddelande om något är fel
• Skicka meddelande till alla användare om något är fel
• 30-sekunders videoklipp om rörelse detekteras
• Ladda ner 30 sekunder video utan kostnad
• Inspelade klipp är åtkomliga i 7 dagar
• Gratis uppladdning till Dropbox, Google Drive eller Microsoft OneDrive
• Extra tjänster

För bara 49,99 kr per månad får du dygnet runt (24/7) videoinspelning så snart kameran är aktiverad (möjlighe att ladda ner upp till 10 minuters videoklipp).

Ta en titt på våra hemlarm online, läs vår dedikerade köpguide eller besök vår officiella webbutik för Somfy för mer information.

 

 

Ta reda på mer
Kategorier

Acceptera cookies för att lämna en kommentar