Snabb åtkomst

Justera dina elektriska solgardiner optimalt för maximal energieffektivitet

Vill du spara mycket på din elräkning hemma? Det gör du med elektriska solgardiner. Med rätt installation gör du ditt hem bekvämare och utnyttjar ljus och värme optimalt.

Ingenting är så fint som ett svalt hus på sommaren och ett varmt hem på vintern. Detta sker vanligtvis på bekostnad av dina energikostnader. Hur kan du minska din energiräkning? Elektriska solgardiner är svaret!

Men exakt hur gör man detta? Och måste du vara fokuserad på dina solgardiner hela dagen lång som en galning? Absolut inte! I den här bloggen kommer vi att berätta exakt hur du använder dina solgardiner smart. Och det utan ansträngning.

Kraften hos automatiska solgardiner

Med automatiska solgardiner kan du enkelt reglera mängden solljus i ditt hem. Tack vare den smarta integrationen och lyhördheten för förändrade miljöfaktorer utnyttjar du solens värme optimalt. På så sätt stänger du dina solgardiner under dygnets varmaste timmar, men på vintern släpper du in mer solljus för att naturligt värma upp ditt hem.

Resultatet? Minimal användning av aktiv kyla eller uppvärmning. Tipsen nedan hjälper till med detta!

Tips 1: kombinera dina solgardiner med klimatsensorer

På morgonen är det ofta svårt att uppskatta hur vädret kommer att bli den dagen. Det finns trots allt inget så föränderligt som vädret i vårt land. Men inga bekymmer! Genom att integrera dina automatiska solgardiner med klimatsensorer anpassar solgardinerna sig till relevanta väderförhållanden när som helst på dygnet. Och det i varje säsong.

Upptäcker sensorerna starkt solljus på sommaren? Solgardinerna stängs då automatiskt för att förhindra att temperaturen stiger i huset. Detta minskar behovet av luftkonditionering, vilket i sin tur leder till energibesparingar. Nu är det smart hantering av temperaturen.

Tips 2: använd dina solgardiner som isolering

Visste du att solskydd också kan fungera som en perfekt isolator? På vintern kan det hjälpa att hålla värmen inomhus. Solskydd, som rulljalusier, ger ett extra lager av isolering och förhindrar värmeförlust genom fönstren. Rulljalusier fungerar som en extra luftbuffert mellan glaset och uteluften.

Bra, för på så sätt minskar du dina uppvärmningskostnader optimalt. Och elda inte för hela kvarteret. Läs mer om hur du sparar energi med rulljalusier här.

Tips 3: maximera dagsljuset i ditt hem

Förutom att reglera temperaturen kan du även utöka dina elektriska solgardiner med dagsljussensorer. Det betyder att dina solgardiner automatiskt anpassar sig för att släppa in maximal mängd naturligt ljus.

Resultatet? Att du är mindre beroende av artificiella ljuskällor för att lysa upp ditt hem. Och det flödar också tillbaka till din plånbok: det minskar energiförbrukningen för belysning. Ekonomisk och effektiv.

Tips 4: ställ in scenarier med TaHoma-appen

Med system som Somfys TaHoma-app kan du ställa in scenarier som passar din dagliga rutin. Det gör att solgardinerna automatiskt kan anpassa sig efter dina behov, utan att du behöver ställa in detta manuellt. Detta bidrar till effektiv energihantering och ger dig mer insikt i din användning. På så sätt kan du använda energin i ditt hem ännu mer medvetet.

Tips 5: integrera dina solgardiner med andra enheter

Du kan enkelt integrera Somfys automatiska solgardiner med andra enheter via ett smart hemsystem. Detta leder till en ännu effektivare energihushållning. Integrera till exempel dina solgardiner med smarta termostater för att reglera inomhustemperaturen i ditt hem. Detta är inte bara idealiskt för din energiräkning, utan förbättrar också den övergripande komforten i ditt hem.

Njut av ett behagligt klimat utan energikostnader

Ett byte till automatiska solgardiner kan göra en värld av skillnad för din energiförbrukning. Vill du minska din elräkning avsevärt? Ta steget till elektriska solgardiner från Somfy idag. Från jalusier till andra fönstersolskydd: möjligheterna för dig är oändliga. Vi tänker självklart gärna med dig.

Råd från en lokal Somfy-återförsäljare

Vill du ha mer information om det perfekta solskyddet för att spara energikostnader? Det hjälper vi gärna till med. Hitta närmaste Somfy-återförsäljare i ditt område och boka tid direkt. Tillsammans tar vi steget mot smartare användning av dina enheter hemma.

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar

Acceptera cookies för att lämna en kommentar