Snabb åtkomst

Minska användningen av luftkonditionering med smarta solskydd

När temperaturen stiger under varmare månader blir användningen av luftkonditionering allt vanligare för att hålla våra hem och arbetsplatser svala och bekväma. Tyvärr kan detta leda till...

När temperaturen stiger under varmare månader blir användningen av luftkonditionering allt vanligare för att hålla våra hem och arbetsplatser svala och bekväma. Tyvärr kan detta leda till höga energikostnader samt en negativ påverkan på miljön. Men det finns en smart lösning som kan hjälpa till att minska behovet av luftkonditionering samtidigt som du bibehåller komforten där du befinner dig - smarta solskydd.

Blockera solens strålar med solskydd

Genom att investera i smarta solskydd som är utformade för att effektivt blockera solens strålar kan du minska värmeöverföringen till dina utrymmen inomhus. Genom att blockera solstrålarna innan de når dina fönster kan du förhindra att rummen blir överhettade, vilket minskar behovet av att använda luftkonditionering för att kyla ner dessa.

Dessutom skyddas dina möbler mot solblekning vilket förlänger livslängden på dessa samtidigt som de behåller sitt utseende längre – även detta är snällt mot plånboken.

Anpassa solskydden efter väderförhållanden

Smarta solskydd kan vara utrustade med eller kopplade till sensorer som kan övervaka aktuella väderförhållandena och automatiskt anpassa sig efter dessa. Till exempel kan solskydden justera sig själva för att maximera skuggningseffekten när solen är som starkast och minska värmeöverföringen till ditt utrymme. Detta gör det möjligt att hålla rummen svala och bekväma utan att behöva använda luftkonditioneringen i lika stor utsträckning.

Integrera solskydd med smarta hem-system

Genom att integrera dina smarta solskydd med en lösning för smart hem som exempelvis TaHoma switch från Somfy kan du skapa anpassade scheman och automatiserade regler för att optimera deras prestanda. Till exempel kan du ställa in solskydden för att automatiskt stängas när temperaturen når en viss nivå eller när solen är som starkast under dagen. Detta gör det möjligt att minska användningen av luftkonditionering samtidigt som du säkerställer en bekväm inomhusmiljö.

Behåll värmen inomhus på vintern med solskydd

När temperaturen kryper nedåt så ökar behovet av att värma upp bostaden, speciellt under vintern. Då kan smarta solskydd se till att värmen letar sig in under dagen och därmed värmer upp bostaden. När solen börjar gå ner kan solskydden sänkas vilket ser till att värmen inte försvinner ut genom fönsterna i hemmet. Speciellt smarta plisségardiner som har flertalet isolerande kanaler ser till att värmen gör maximal nytta när det är kallt ute.

Minska energikostnader och miljöpåverkan

Genom att minska behovet av luftkonditionering  eller uppvärmning i hemmet med hjälp av smarta solskydd kan du spara betydande mängder energi och minska dina energikostnader. Dessutom minskar du din miljöpåverkan genom att minska utsläppen av växthusgaser som genereras av energiproduktionen för att driva luftkonditioneringssystemet.

Att investera i smarta solskydd är ett klokt beslut för att minska användningen av luftkonditionering samt uppvärmning för att spara energi och pengar samtidigt som du bibehåller en bekväm inomhusmiljö. Genom att blockera solens strålar, anpassa solskydden efter väderförhållanden, integrera dessa med smarta hem-system och minska energikostnaderna och miljöpåverkan, kan smarta solskydd vara en viktig del av din hållbara livsstil.

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar
Disqus is inactive