Snabb åtkomst

Skapa en smart uteplats för mat och umgänge

Välkommen till våra tips för att skapa en smart och mysig utomhusmiljö där du kan njuta av god mat och trevligt sällskap under soliga dagar och stjärnklara kvällar...

somfy-house-outdoor-lighting

Välkommen till våra tips för att skapa en smart och mysig utomhusmiljö där du kan njuta av god mat och trevligt sällskap under soliga dagar och stjärnklara kvällar. Vi kommer att dela med oss av tips och idéer för att kombinera terrassmarkiser och pergolor med smarta högtalare och belysning för att skapa den perfekta atmosfären på din uteplats.

Terrassmarkiser och pergolor för skugga och skydd mot solen

Börja med att välja rätt solskydd för din uteplats. En terrassmarkis ger flexibel skugga och skydd mot solen under varma dagar, medan en pergola skapar en charmig och luftig atmosfär samtidigt som den ger delvis skugga och skydd mot lättare regn. Båda varianterna av solskydd ger möjlighet att uppleva ett extra rum i anslutning till bostaden där avslappning och återhämtning kan företags på ett skönt sätt med närhet till naturen.

Smart belysning för atmosfär

Integrera smart belysning i din utomhusmiljö för att skapa en mysig stämning och atmosfär efter solnedgången. Använd LED-strips längs pergolan eller under terrassmarkisen för att ge mjukt ljus och skapa en inbjudande känsla. Med smarta belysningslösningar kan du också schemalägga ljuset eller fjärrstyra det med din smartphone för enkel hantering. Det går också att använda smart belysning för att lysa upp fasaden eller träd vilket skapar en spännande miljö med skuggor. En upplyst trädgård försvårar också för inkräktare vilket är ännu en fördel.

Smart ljud med högtalare utomhus

Förhöj upplevelsen på din uteplats med smarta högtalare. Placera ut en eller två trådlösa högtalare strategiskt runt området för jämn ljudspridning och skapa den perfekta bakgrundsmusiken för dina middagar eller grillfester. Anslut högtalarna till din smarta enhet för enkel styrning av spellistor och volym. Det finns utomhushögtalare som kan monteras fast under exempelvis taknocken men mer frihet fås med bärbara och trådlös högtalare som dessutom kan flyttas ut på gräsmattan vid lite sällskapslekar.

Automatisera med smarta system

Integrera alla enheter på din uteplats i ett smart system som till exempel TaHoma switch från Somfy för maximal bekvämlighet. Använd TaHoma switch och den tillhörande kostnadsfria appen för att kontrollera och automatisera terrassmarkiser, pergolor, belysning och högtalare från en och samma plats. Skapa förinställda scener för olika tillfällen, som "middagsmys", "fest" eller "avslappning", för att anpassa miljön efter dina behov med bara några klick.

Med en kombination av smarta solskydd, högtalare och belysning kan du skapa den ultimata utomhusupplevelsen för mat och umgänge på din uteplats. Oavsett om du bjuder in vänner eller hela familjen för en grillkväll eller njuter av en lugn middag under stjärnorna själv kommer din smarta uteplats att bli en plats där minnen skapas och njutning levereras varje gång.

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar

Acceptera cookies för att lämna en kommentar