Snabb åtkomst

Ta filmkvällen till en ny nivå med en motoriserad filmduk

Upp med händerna alla ni som uppskattar en bra film med familjen och vännerna! Tänkte väl det och i dessa mörka vintertider så tittas det onekligen på fler filmer eftersom...

somfy-living-room-movie-projector-screen

Upp med händerna alla ni som uppskattar en bra film med familjen och vännerna! Tänkte väl det och i dessa mörka vintertider så tittas det onekligen på fler filmer eftersom det kalla vädret utomhus hellre ser till att vi håller oss inne i värmen.

Att lite halvt genomfrusen sjunka ner i soffan under en varm skön pläd tillsammans med familjen är vanligare än vi tror. Mänsklig värme när alla sitter hopkrupna under filten hjälper också till att tina upp oss och varför inte kombinera det hela med en bra film eller rolig komediserie?

Vad behövs då för en lyckad filmkväll?

För att få till en trevlig och mysig filmkväll så behövs ett par olika punkter bockas av:

  • Ledig tid tillsammans
  • Hela familjen eller partnern samlad
  • En skön och bekväm soffa
  • Något gott snacks att mumsa på
  • En bra och sevärd film
  • Film på strömningstjänst eller DVD
  • Sist men inte minst något att se filmen på

Skaffa en riktig biokänsla i vardagsrummet

Sista punkten innebär i värsta fall skärmen på en mobiltelefon eller en surfplatta. Bättre då med en större tv så ingen behöver få ont i vare sig nacke eller ögon. Dagens tv-apparater finns i en mängd olika storlekar men vad kan vara lite coolare?

Att se en film på bio är alltid en speciell känsla med nypoppade popcorn, gott sällskap och inte minst en bra ljudanläggning och en stor filmduk som ger en omslutande upplevelse. Så varför inte försöka få till samma känsla där hemma?

Ljudupplevelsen kan fixas på olika sätt, antingen via separata främre, centrala och bakre högtalare och snäppet upp omfattar högtalare i taket också. Alternativt så kan en kraftfull ljudlimpa (soundbar) med stöd för Dolby Atmos skapa ett omslutande och rumsligt ljud som förstärker upplevelsen.

Filmduken då? På samma sätt som en rullgardin så kan filmduken motoriseras till att köras ner med en fjärrkontroll när det vankas filmkväll och en stor sådan borgar för en lyckad filmvisning. När filmen är slut och eftertexterna planat ut så körs filmduken upp automatiskt och tar då ingen plats. Precis som på en biograf!

Starta allt med en knapptryckning

För optimal bekvämlighet så vill vi flagga för lite hemautomation här. En motoriserad filmduk kan såklart styras av en fjärrkontroll men mer effekt fås om filmduken integreras med TaHoma switch från Somfy. Då kan filmduken enkelt köras ner via en scenariospelare men också via ett enkelt röstkommando.

Samtidigt som filmduken körs ner och popcornen poppas så dämpas belysningen i vardagsrummet, rullgardinerna åker ner och dämpar eventuellt ljus från utsidan för en mysig stund tillsammans. När fillmen sedan är slut krävs bara en knapptryckning för att allt ska återgå till det normala såvida ni inte valt ut en film till!

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar

Acceptera cookies för att lämna en kommentar