IP-säkerhetskamera

Med en säkerhetskamera från Somfy är du garanterad ett säkert hem. Våra IP-säkerhetskameror ansluts till datornätverket och varnar dig när rörelser upptäcks.

För att se vad som händer i ditt hem kan du sedan se livebilder på din smartphone.

Gå till produkterna
Somfy Indoor Camera Smart IP-kamera
Lättinstallerad säkerhetskamera med full HD-upplösning och unikt motoriserat integritetsskydd som värnar om ditt privatliv.
(1) 5.0/5

Utomhus IP-kamera

Säkra ditt hem effektivt med en multifunktionell säkerhetskamera för utomhusbruk. Varför ska du välja en IP-kamera för utomhusbruk?

Är det verkligen nödvändigt att ha en IP-kamera ute på husväggen, vid ytterdörren eller bakdörren?

Ditt hus är en plats där du ska känna dig trygg och vi gör alla vårt bästa för att det ska kännas som ett hem.

Du kan öka känslan av trygghet i hemmet genom att prioritera säkerheten. Detta gäller inte bara för själva hemmet och dina ägodela, utan även för dig själv och dina familjemedlemmar. Med en högkvalitativ säkerhetskamera för utomhusbruk avskräcker du objudna gäster och minskar du effektivt risken för inbrott.

IP-kamera för utomhusbruk: De viktigaste funktionerna

Avskräcka inbrottstjuvar

Somfy Outdoor Camera är utformad för att vara en komplett säkerhetskamera för utomhusbruk. Denna IP-kamera är inte enbart en kamera, utan den har dessutom en rörelsesensor. Med andra ord: Om en inbrottstjuv går in i din träd upptäcks och fångas hen direkt på bild. Ett meddelande skickas till din smartphone och du kan kan se vad som händer live, var du än befinner dig.

Är det obehagligt att någon gått in i din trädgård? Aktivera i så fall den högljudda sirenen som är inbyggd i övervakningskameran.

Tack vare kamerans rörelsesensor och siren vet du alltid om någon närmar sig ditt hus och det ger dig möjligheten att ingripa omedelbart om det skulle behövas. Med den inbyggda högtalaren i övervakningskameran kan du till och med meddela objudna personer att du har sett dem.

Liten säkerhetskamera för utomhusbruk

Letar du efter en liten säkerhetskamera för utomhusbruk, men vill du inte kompromissa vad gäller dess funktioner? Somfy IP Camera Outdoor är en kompetent säkerhetskamera som endast är 15 x 15 x 8,5 centimeter. Med sin snygga design smälter kameran lätt in i sin omgivning.

Kameran finns i antracitgrått och vitt, vilket gör att den passar på både mörka och ljusa fasader. Den här lilla IP-kameran är en elegant lösning för att hålla ditt hem säkert på ett subtilt, men adekvat sätt.

Fördelar med Somfy Outdoor Camera

Därför är Somfy Outdoor Camera ett smart val

Du vill självklart att ditt hem ska vara så säkert som möjligt! Genom att kombinera en IP-kamera för utomhusbruk med en IP-kamera för inomhusbruk, kan du hålla koll på hela ditt hem, även när inte du är där.

Alla fördelar på en gång

Somfy Outdoor Camera erbjuder dig flera fördelar. Undrar du om vår säkerhetskamera är den bästa IP-kameran för utomhusbruk för dig? Nedan har vi listat fördelarna med denna  övervakningskamera.

Enkel installation

Du kan installera Somfy IP-kameran för utomhusbruk på tre olika sätt:

1) Direkt på befintliga strömkablar 2) Ansluten till utomhusbelysning (kameran och din utomhusbelysning kan hanteras tillsammans) 3) Direkt på ett vägguttag

Styrning från din smartphone

Praktiskt: Styr utomhuskameran direkt från din smartphone med hjälp av Somfy-appen. Vid fara kan du omedelbart se vad som händer och aktivera sirenen eller bokstavligen talat säga till inkräktaren att du har hen på bild.

Full HD med mörkerseende

Somfy IP-kamera för utomhusbruk är av hög kvalitet, vilket garanterar att bilderna av ditt hem alltid blir skarpa. HD IP-kameran för utomhusbruk (1080p) har 8x digital zoom och mörkerseende, så att bilderna även är tydlig på natten.

Du väljer när kameran ska vara aktiv

Du vill övervaka hela hemmet noggrant, men vill inte att det du gör ska registreras av kameran. Somfy Outdoor Camera stänger automatiskt av sig själv när du kommer hem.

Om du istället åker hemifrån påminner smartphone-appen dig om att aktivera övervakningskameran igen. Detta är även möjligt med IP-kameror för inomhusbruk som har en så kallad privacy shutter.

Lagra bilder i molnet

Kameran är en WiFi-säkerhetskamera för utomhusbruk. Din telefon kan anslutas till övervakningskameran som hänger på väggen utanför. De bilder som tas av den trådlösa kameran lagras säkert i molnet och förblir på så sätt tillgängliga.

Vår smarta IP-kameras viktigaste funktioner

En smart IP-kamera kan användas på olika sätt. Den används naturligtvis främst för att skydda ditt hem, men IP-kameran kan även användas för att hålla ett öga på det via din smartphone, till exempel när barnen är ensamma hemma. Eller om du är på semester och vill försäkra dig om att ingen tar sig in i huset. Med Somfys IP-kameror kan du alltid se vad som händer och runt omkring hemmet.

Övervakningskamera för att förebygga inbrott

Det tar bara några sekunder för en inbrottstjuv att avgöra om ett hus är enkelt att bryta sig in i. Helst vill du att alla inbrottstjuvar ska hålla sig så långt borta som möjligt från ditt hem. Hundar, övervakningskameror, rörelsedetektorer, sirener, stroboskopljus och jalusier avskräcker potentiella inbrottstjuvar. Det är bättre att förebygga än att bota, så försäkra dig om att du utnyttjar den senaste tekniken vad gäller säkerhet.

Om du placerar en bra IP-kamera utanför ditt hus och kombinerar den med tillhörande larmsystemet kan du få en inbrottstjuv att välja ett annat hus. Om någon trots detta lyckas ta sig in kan IP-kameran inne i huset upptäcka och registrera inbrottstjuven.

Viktiga funktioner att hålla utkik efter

• App-styrning via din smartphone
  • Meddelande vid rörelser
  • Push-notiser via appen
  • Liveströmning

Bli informerad omedelbart om en inkräktare upptäcks

Om en inbrottstjuv lyckas ta sig in i ditt hem vill du att hen ska ta sig ut så fort som möjligt. Välj därför en IP-övervakningskamera med rörelsedetektor eller ett IP-kameraset som kan fungera tillsammans med rörelsedetektorer eller en inomhussiren som är effektiv för att jaga ut en inbrottstjuv ur ditt hem.

En utomhussiren hjälper dig inte bara att jaga bort inbrottstjuven, utan får även grannar eller förbipasserande att agera.

Viktiga funktioner att hålla utkik efter

• App-styrning via din smartphone
  • Liveströmning

Se vad som händer i hemmet med din smartphone

Om du vill kunna se vad som händer i ditt hem är det viktigt att detta kan göras snabbt och enkelt med något som du alltid har till hands: Din smartphone. Med en enda knapptryckning på din smartphone är du ansluten till IP-kameran i ditt hem. En kamera med bra bildkvalitet, till exempel en HD-IP-kamera, försäkrar dig om att du inte missar något.

Om något skulle hända vill du självklart kunna spara bilderna, men hur förvarar du dessa på bästa sätt? Vill du att bilderna från din IP-kamera ska lagras i molnet eller på ett minneskort? Läs mer om våra inspelningen och programvaror för IP-kameror för att upptäcka vad som passar dig bäst.

Viktiga funktioner att tänka på

• App-styrning via din smartphone
  • Meddelande vid rörelser
  • Push-notiser via appen
  • Liveströmning

Integrering med smarta hem

Vill du försäkra dig om att hela huset är säkert och tror du att en bra IP-kamera är det du behöver för att göra detta? Upptäck om du kan lägga till fler sensorer till systemet för smarta hem. Tänk på en dörr-/fönsterkontakt eller en rörelsesensor.

På så sätt blir den trådlösa IP-kameran en del av ett komplett smarta hemsystem. Det finns även möjligheter att integrera en övervakningskamera i ett smart hem via tjänster som IFTTT, Apple Home eller Google Home.

Viktiga funktioner att hålla utkik efter

• App-styrning via din smartphone
  • Liveströmning

Köp Somfy IP-kamera

Med en Somfy IP-kamera kan du enkelt se vad som händer i ditt hem, när som helst och var som helst. Detta är möjligt med hjälp av en praktisk TaHoma app på din smartphone. Dessa säkerhetskameror levererar skarpa HD- eller full-HD-bilder av hög kvalitet, vilket gör att du kan zooma in på små detaljer utan att bilden blir suddig. Somfys kameror är kompatibla med Smart Home-paket så att de kan kommunicera med andra Smarta Hem-enheter som är kopplade till Smart Hem-paketet.

Se våra IP-kameror

Vilka fördelar har en IP-kamera?

Om du funderar på att installera en IP-kamera är det ett bra val, eftersom du kan:

• Känna dig trygg i och utanför hemmet, eftersom du kan se vad som händer i ditt hem när som helst på dygnet.
  • Lagra bilder. Ser du något misstänkt eller har något hänt nyligen? Du kan spara bilderna och granska dem senare.
  • Styra via appen på din smartphone. Med en IP-kamera har du alltid ditt hem i fickan och med  en knapptryckning kan du se vad som händer live.
  • Lägga till ett komplett smarta hemsystem. Somfy erbjuder produkter för ett unikt TaHoma smart control system. Du ansluter till exempel IP-kameran till andra säkerhetskomponenter.

IP-kamera på natten

Självklart vill du att inbrottstjuvarna ska lämna ditt hem ifred. Oavsett om det är natt eller dag, om det regnar eller om solen skiner. Somfys IP-kamera kan användas under alla omständigheter. Kamerorna har mörkerseende, vilket gör att de kan upptäcka misstänkta situationer även i mörker.

På så sätt kan du somna tryggt medan kameran håller koll. Inte ens varierande väderförhållanden hindrar IP-kameran från att användas, så den håller inkräktare borta även när det regnar och blåser.

Titta på bilder från IP-kameran?

Du behöver inga separata videoinspelare om du har IP-kameror från Somfy. Det vill säga en extern inspelare som lagrar bilder från kameran. Istället för ett externt minneskort lagrar kamerorna sina bilder i molnet, så att du kan titta på dessa när som helst i 7 dagar.

Detta kräver ingen ansträngning från din sida. När IP-kameran fångar en rörlig bild börjar den automatiskt att spela in. Kameran skickar sedan en notis till din smartphone så att du omedelbart kan se bilderna och kontrollera vad som händer.

Varför välja en IP-kamera från Somfy?

Med Somfy känner du dig säker i ditt eget hem. Vi har varit aktiva inom hemautomation i många år, vi prioriterar komfort och värdesätter ett säkert hem. En Somfy IP-kamera representerar hur vi översätter dessa egenskaper till en produkt. Det beror på att ditt hem ständigt övervakas.

Förutom att du kan lämna ditt hem med sinnesro, kan du även sova bättre på natten. Du kan dessutom enkelt ansluta IP-kameran till ditt smarta hem, vilket gör att du kan låta den reagera på andra smarta enheter i hemmet. Och hela ditt smarta hem kan styras via din smartphone - när som helst, var som helst.

Skillnader mellan Somfys IP-kameror

Vilken Somfy IP-kamera som passar dig bäst beror på vad du vill använda den till. Om du främst vill hålla ett öga på ditt hem inomhus kan du välja en IP-kamera för inomhusbruk.

Den här kameran för inomhusbruk fångar rörliga och misstänkta bilder i ditt hem. Vill du istället övervaka och upptäcka inkräktare utifrån? Då är en Somfy IP-kamera för utomhusbruk rätt val.

Var man kan köpa?