Snabb åtkomst

Förbered för julledigheten med smarta spellistor

Med julen i antågande är det hög tid att förbereda för mysiga stunder med familjen, släkten och vännerna. Centralt för detta är utöver god mat och något gott att dricka till ett par bra spellistor...

Med julen i antågande är det hög tid att förbereda för mysiga stunder med familjen, släkten och vännerna. Centralt för detta är utöver god mat och något gott att dricka till ett par bra spellistor. Har du ett smart hem från Somfy med en TaHoma switch i centrum så går det att ansluta en eller flera Sonos-högtalare till denna och integrera musiken i smarta scener för ditt hem.

Låt musiken börja spela när du kommer hem efter arbetsdagen. Detta är fullt möjligt genom att låta en magnetsensor på dörren aktivera en ansluten högtalare som då genast börjar spela upp lite julmusik. Vilket skönt sätt att komma hem på, eller hur?

Skapa spellistor för olika stunder

Musik är något som de flesta människor uppskattar men därmed inte sagt att alla uppskattar samma typ av musik. Därför kan det vara bra att skapa ett antal smarta spellistor som kan tas fram snabbt och enkelt vid behov.

Exempel på ett antal olika spellistor kan vara:

  • För de yngsta: barnens favoritjulsånger som är lätta att sjunga med i och som ökar stämningen är aldrig fel.
  • För släkten: skapa en spellista med en blandning av såväl nya som äldre julsånger. Finns ju stor möjlighet att de yngre sjunger med i ”Bjällerklang” medan de som befinner sig i mitten av livet gärna sjunger med i Wham’s ”Last Christmas” och de äldre stämmer säkert in i klassiker som ”White Christmas”.
  • För vännerna: vankas det fest så gäller det att gästerna håller igång så här vill du gärna hitta lite ösigare sånger, gärna med inslag av jultema eller en blandning av lite kända slagdängor och nyare julhits.
  • I bakgrunden: inför alla tillställningar krävs det så klart en mängd förberedelser så skapa en spellista för dig själv som du uppskattar under tiden som det städas eller lagas mat. Varför inte en spellista som väcker lite gamla minnen till liv och samtidigt gör dig på gott humör.

Döp dina spellistor på ett smart sätt så att de dels kan vara en del av automationen i ditt hem men också för att snabbt kunna be en röstassistent att spela upp dessa på den smarta högtalaren så att du inte behöver resa dig från bordet eller leta efter mobiltelefonen.

Vilken är din favoritsång inför julen?

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar

Acceptera cookies för att lämna en kommentar