Snabb åtkomst

Håll ett öga på trädgården med en smart utomhuskamera

Att dina saker är dina saker råder det inget tvivel om men det är dessvärre inte alla som alltid håller med här. Kriminella har för länge sedan struntat i dessa regler och därför har det blivit...

Att dina saker är dina saker råder det inget tvivel om men det är dessvärre inte alla som alltid håller med här. Kriminella har för länge sedan struntat i dessa regler och därför har det blivit allt vanligare med säkerhetskameror i våra hem.

Smarta, säkra och lättinstallerade övervakningskameror finns att köpa i de flesta elektronikbutiker och många av dessa finns i olika prisklasser beroende på mängd funktioner. Övervakningskameror finns för såväl inomhus- som utomhusbruk och ibland även i olika färger.

Vad är viktigt att tänka på vid köp av säkerhetskameror?

Precis som med en bil så krävs det en del förarbete innan det är dags för köp. Dagens moderna och smarta säkerhetskameror kontrolleras i princip alltid via en mobiltelefon och en dedikerad app i denna. Så säkerställ först att din mobiltelefon klarar av appens minimikrav för att kunna användas. Fundera sedan över hur inspelat material lagras, är det fritt på en server, lokalt i hemmet eller krävs det ett abonnemang?

Bildkvaliteten är också viktig för vilken nytta gör ett inspelat videoklipp om ansiktet är suddigt? När något detekteras framför kamerans lins och inspelning startar så säkerställ att notiser är aktiverade i mobiltelefonen så att du får reda på när något händer hemma hos dig.

Fundera också på om en kamera ska vara batteridriven eller om den ska anslutas till nätet. Det finns fördelar med båda men för utomhusbruk så är det bra med kabelanslutna kameror. Speciellt för oss här i Sverige där temperaturen utomhus sjunker under större delen av året. En batteridriven kamera tappar snabbt kapacitet när det bli kallare ute vilket innebär att den måste laddas oftare.

Smart utomhuskamera med inbyggd siren

För en utomhuskamera så finns det många olika varianter av dessa. En smartare version av en sådan är en med inbyggd siren. Just den inbyggda sirenen kan användas för att skrämma iväg inkräktare. Somfy Outdoor Camera har en ljudlig siren på 110 decibel som ser till att dra uppmärksamheten till sig, något en kriminell inte vill.

Denna utomhuskamera som finns i två olika färger för att passa in med huset kan även anslutas till befintlig utomhusbelysning som då kan tändas om kameran detekterar rörelse. Plötsligt blir din belysning lite smartare och nyttigare vilket väl aldrig kan vara fel?

Underlätta dina leveranser till hemmet

Smart placerad så kan en utomhuskamera även underlätta mottagandet av hemleveranser. Faktum är att det inte är alltid som någon finns hemma för att ta emot en leverans från det du köpt online. Att låta paketet ligga kvar på trappan eller farstun kanske inte är optimalt heller, speciellt inte om det dröjer ett par timmar innan någon är hemma.

Med en utomhuskamera i närheten av garaget så går det att kommunicera med chauffören tack vare den inbyggda mikrofonen och högtalaren. Har du en smart garageport som är kopplad till en TaHoma switch från Somfy kan du öppna denna på distans och be chauffören lägga paketet i garaget. Stäng därefter garageporten via mobilen och se via kameran när porten är stängd. Skönt, bekvämt och inte minst tryggt eftersom du vet att ingen annan kan sno åt sig ditt paket!

>> Upptäck den smarta utomhuskameran Somfy Outdoor Camera!

Ta reda på mer
Kategorier

Acceptera cookies för att lämna en kommentar