Snabb åtkomst

Hur man skapar ett smart hem med festligt tema

Det är nu den mest underbara tiden på året, så det är fullt naturligt att vi också vill att vårt hem ska komma i julstämning. Naturligtvis kommer det att innebära att hänga upp julstrumpor och...

Det är nu den mest underbara tiden på året, så det är fullt naturligt att vi också vill att vårt hem ska komma i julstämning. Naturligtvis kommer det att innebära att hänga upp julstrumpor och vackra kransar samt den mest spännande festliga aktiviteten som alla ser fram emot vid den här tiden på året – att sätta upp julgranen. Men varför stanna där? Visste du att det finns ett antal fantastiska (och geniala) sätt att lägga till inslag av hemautomation i hela din bostad för att förbättra julstämningen?

Smart belysning

Fördelarna med smart hembelysning

Smart belysning för hemmet har så många lysande fördelar året runt som kan användas för att öka feststämningen även under julsäsongen.

Spara energi

Smart belysning för hemmet använder LED-teknik i motsats till traditionella glödlampor. Detta är bra eftersom LED- belysning använder mycket mindre energi än glödlampor, på grund av att de inte avger någon värme. Detta är inte bara bra för miljön utan det är ännu bättre för din ficka! Med den nuvarande levnadskostnadskrisen som gör att vi alla tittar över våra utgifter är energieffektiv belysning det perfekta sättet att minska energianvändningen utan att känna att du berövar dig själv något. Dessutom innebär de potentiella besparingarna som du kan få från minskad energianvändning att du istället kan spendera de extra pengarna på att skämma bort dina nära och kära med presenter runt granen.

Tidsanpassning

En annan fantastisk egenskap hos smart belysning är dess förmåga att programmera belysningen för att tända, släcka, dimmas eller lysa upp, vid en tid som du väljer, genom enheter som Somfys scenariospelare – smart eller hur? Föreställ dig att ställa in belysningen att dimmas på kvällen med en varm choklad vid den öppna spisen, för mysiga julstämningar. Ställ in belysningen så att den dimmas vid en viss tidpunkt när det är julafton, för att låta de små veta att det kanske är dags för någon att komma och knacka på dörren. Tänd därefter enkelt upp med en knapptryckning i mobilen så att alla kan påbörja öppnandet av sina julklappar.

Ändra färger

En annan sak vi älskar med smart belysning är dess förmåga att ändra denna till alla regnbågens färger. Du kan prova färger med jultema som rött och grönt för att förhöja stämningen på dina festliga sammankomster under julen. Eller dränk ditt hem i blått ljus för en Winter Wonderland-effekt. Valet är ditt!

Synkronisera med musik

Gör ditt julfirande eller nyårsfest till en minnesvärd sådan genom att synkronisera din smarta belysning till din festspellista. Du kommer att skapa det ultimata festliga discot när dina lampor blinkar i takt till julklassiker från Slade och Mariah, vilket garanterar att även de grinigaste gästerna kommer att ha en fantastisk kväll.

Lång livslängd

Smarta belysning är inte bara för julen, tack vare den otroligt långa livslängden för LED-belysning. Dessa snygga lampor kan fungera i uppemot 10 000 timmar! Det betyder att du inte behöver oroa dig för att byta glödlampa regelbundet. Salighet!

Hur man styr smart hembelysning

De många fördelarna med belysning i det smarta hemmet är fantastiska – men de är inte till någon nytta om du inte vet hur du styr dina smarta lampor från början! Men oroa dig inte, Somfy är här för att hjälpa dig.

Ett av de enklaste sätten att styra din smarta belysning på är att ansluta denna till din smartphone via Bluetooth. Om du har många smarta hem-enheter i ditt hem kan du ansluta dessa till din egna smarta hem-hub och styra allt enkelt från ett enda ställe. Använd då Somfys TaHoma-app för att styra belysningen hur du vill – även när du inte är hemma! Så det finns ingen anledning att stressa över att av misstag lämna lamporna tända längre.

Smart julbelysning

Du har den grundläggande smarta belysningen hemma, men visste du att du också kan ha smarta dekorativa lampor? Det skulle trots allt inte vara våra drömmars högtid utan julbelysning!

Fördelarna med smarta julbelysningar

Trött på att krypa under granen för att tända, släcka, upp eller ner dina festliga ljusslingor? Tja, du behöver inte längre! Gör det helt enkelt från din soffa med ett tryck på din smartphone genom att förvandla dina älskade julbelysning till smarta lampor. Njut nu av alla fördelarna med smart belysning även i dina julbelysningar – inklusive synkronisering till musik, programmerad färgjustering och anpassning för att slå på och av vid bestämda tider. Vad mer kan man önska sig?

Hur man styr smart julbelysning

Köp en rad smarta lampor eller gör helt enkelt dina favoritjulbelysning lite smartare genom att koppla in dessa till din smarta plugg från Somfy. Nu återstår bara att synkronisera med Alexa, Google eller vilken enhet du har, och sedan använda ett enkelt röstkommando för att ställa in din julgran att tändas – lätt!

Smart uppvärmning

Vädret utanför är fruktansvärt, men smart uppvärmning är så härlig...

Tyvärr kommer det kalla och bitande vintervädret tillsammans med julens ankomst. Lyckligtvis kan smart uppvärmning hjälpa dig att hålla dig fin och lagom varm.

Styr din uppvärmning var du än befinner dig med bara din smartphone, vilket innebär att du slipper panik över att låta värmen vara på när du är ute. Dessutom kan du slå på värmen när du är på väg hem för att säkerställa att huset är uppvärmt åt dig när du väl anländer.

Hatar du inte att vara kall på nätterna och veta att du måste krypa under ditt täcke för att höja värmen? Med smart uppvärmning elimineras detta problem. Ta bara din smartphone från ditt nattduksbord och justera värmen från under dina täcken med TaHoma-appen.

Eller kanske du hellre inte tänker på uppvärmning alls. Om så är fallet, använd en smart sensor som Thermis io för att få din uppvärmning att automatiskt anpassa sig efter utetemperaturen.

Med energipriser som skjuter i höjden är det fullt förståeligt att vi är oroliga för att hålla oss varma utan att spendera en förmögenhet. Med smart uppvärmning kan du anpassa ditt uppvärmningsschema för optimal värme med potentiella minimala utgifter. Dessutom kan du hålla koll och undvika otäcka överraskningar eftersom Somfys smarta termostat kan hjälpa till att hålla nere kostnaderna – nu är det smart!

Smart hem-säkerhet

Vi lägger mycket tid och pengar på våra julklappar, så tanken på att de ska bli stulna är skrämmande! Det finns dock ingen anledning att göra allt som Kevin McAllister gjorde med fällor i överflöd – några enkla smarta enheter för säkerheten hemma kan göra jobbet ännu bättre, skydda ditt hem och din jul.

Kameror och larm

Somfys smarta kameror kan upptäcka rörelse och skicka realtidsvarningar via push-meddelanden till din mobiltelefon, samtidigt som de larmar högljutt för att avskräcka den blivande Grinchen som försöker stjäla din jul. Dessutom kommer bilder på inkräktaren att lagras i molnet samtidigt som 30-sekunders videoklipp spelas in.

Somfy säljer både säkerhetskameror och hemlarm separat, men du har också möjlighet att köpa ett smidigt paket för säkerheten med ett par tillbehör – en Somfy One+.

Ge dig själv hemautomatiseringens gåva i jul och njut av anpassad belysning, mysig uppvärmning och avancerad säkerhet, allt som en del av ditt alldeles egna smarta hem.

Ta reda på mer
Kategorier

Acceptera cookies för att lämna en kommentar