Snabb åtkomst

Så här styr du flera rullgardiner med din fjärrkontroll

Vet du om att det går att styra flera solskydd med en och samma fjärrkontroll? Jodå, det är fullt möjligt och det finns lite olika möjligheter här som vi tittar närmare på i detta blogginlägg...

somfy-living-room-sofa-electric-interior-blinds

Vet du om att det går att styra flera solskydd med en och samma fjärrkontroll? Jodå, det är fullt möjligt och det finns lite olika möjligheter här som vi tittar närmare på i detta blogginlägg. Att med en fjärrkontroll styra till exempel flera elektriska rullgardiner samtidigt eller en grupp av solskydd är inte bara smart utan även behändigt i vardagen.

De olika möjligheter som finns är dessa:

  • 1-kanals fjärrkontroll; styr antingen ett solskydd eller en grupp av solskydd (rekommendationen är max 5 stycken i en grupp) vilka då alla går upp eller ned samtidigt vid en knapptryckning på fjärrkontrollen.
  • 5-kanals fjärrkontroll; styr 5 olika solskydd individuellt eller 5 grupper av solskydd (även här är rekommendationen 5 stycken per grupp). Här är det även möjligt att kombinera enskilda produkter samt grupper på de olika kanalerna.

Samma princip gäller för väggmonterade kontroller men då finns bara 1- eller 4-kanalskontroller. De väggmonterade kontrollerna är dock primärt avsedda för att styra produkter i ett och samma rum varför dessa har en något kortare räckvidd jämfört med de handhållna fjärrkontrollerna.

Tänk bara på att de solskydd som ska styras behöver använda sig av samma protokoll, alltså antingen RTS eller io-homecontrol.

Vill du hellre kontrollera solskydden med en app i mobilen?

För dig som hellre vill kontrollera dina solskydd via din mobil finns det även här lite olika möjligheter. Är du bara ute efter att kunna styra dina rullgardiner med mobilen så titta närmare på vår nya produkt – Somfy Connectivity kit.

Med denna enhet kan du välja att styra upp till 20 olika solskydd som använder antingen protokollet RTS eller io-homecontrol. Dessa solskydd kan programmeras i manuella scener så att alla kan stängas eller öppnas med en knapptryckning.

Observera att Connectivity kit inte har stöd för sensorer eller automatiska scener. Tänk också på att det behövs en fysisk fjärrkontroll för att kunna programmera in produkterna i Connectivity kit.

Fler möjligheter med Somfy TaHoma switch

Vill du kunna styra flera olika enheter i ditt hem och göra detta smartare så är det TaHoma switch som gäller. Med denna smarta controller blir det möjligt att få flera smarta enheter och sensorer att samverka med varandra och möjligheterna med schemaläggning och automationer via scener är många vilket är den stora skillnaden mot Connectivity kit. Ta en kort titt på de inbördes skillnaderna här >

Oavsett om du väljer Connectivity kit eller TaHoma switch så har dessa även stöd för röststyrning via Apple Home, Google Home och Amazon Alexa (viss begränsning för Apple Home som ej stöder envägsprotokollet RTS). Röststyrning ger fler möjligheter till en bekväm vardag!

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar

Acceptera cookies för att lämna en kommentar