Snabb åtkomst

Smart hemautomation för en åldrande befolkning

Från automatiserad belysning och invändiga solskydd till säkerhetssensorer så kan hemautomation förändra hur äldre människor lever. Läs om hur lösningar från Somfy kan hjälpa till att underlätta...

Från automatiserad belysning och invändiga solskydd till säkerhetssensorer så kan hemautomation förändra hur äldre människor lever. Läs mer om hur lösningar från Somfy kan hjälpa till att underlätta vardagen. 

När befolkningen åldras tänker människor runt om i världen i alla samhällsskikt på hur de bäst kan ta hand om sina äldre nära och kära.

Smarta hemautomationslösningar kan göra det möjligt för äldre att stanna hemma och skapa en hemmiljö som är säker, funktionell, bekväm och som kan anpassas till deras förändrade behov. Hemautomation kan underlätta så att självständigheten blir längre, vilket ger familjemedlemmar och vårdgivare sinnesro samt förbättrar individens livskvalitet.

Smarta lampor, solskydd och sensorer

Eftersom rörlighet tyvärr blir ett problem är det viktigt att hitta sätt att hantera de dagliga arbetsuppgifterna för att kunna fortsätta att bo kvar hemma. Detta inkluderar grundläggande saker som att kontrollera belysning, temperatur och integritet. Dagens smarta hemautomatiseringssystem låter dig höja och sänka solskydden och slå på och av saker som belysning samt värme- och kylsystem med en enkel knapptryckning. Än bättre är att dessa händelser i hemmet kan förprogrammeras så att du inte behöver göra något på egen hand för att det ska ske.

Belysning kan konfigureras för att tändas vid en viss tid, dimmas när det blir mörkare och släckas när det är dags för sängen. Sol- och temperatursensorer kan automatiskt höja eller sänka persienner eller rullgardiner för att bibehålla en behaglig temperatur inomhus samt optimal mängd ljus.

Lätt att styra

Lösningar för smarta hem innebär att du inte behöva krångla med knappar, urtavlor eller vred. Om du känner dig för varm eller kall, vill tända ett ljus eller justera någon av de förprogrammerade inställningarna, kan du göra detta enkelt och direkt med din smartphone.

Alternativt kan hemautomationslösningar också konfigureras för att styras med hjälp av röstkommandon. Genom att tala med enkla fraser kan du hantera olika funktioner i hemmet som belysning och temperatur till solskydd, musik och TV. Detta ger ett betydligt enklare liv, vilket minskar eventuella besvär, krångel eller svårigheter att utföra manuella uppgifter.

Intresserad av hemautomationslösningar?

Hemautomation kan förändra hur äldre lever självständigt i sina hem. Smarta hem är ett snabbt växande livsstilsval för att spara tid och energi, och tack vare kreativa idéer och hjälp från Somfy är det ännu enklare att automatisera vardagliga hemuppgifter, även när du inte är hemma. I över 50 år har Somfy tillhandahållit högkvalitativa lösningar inom hemautomation för hem och företag. Du kan lita på oss för din trygghet och hög kundservice.

Kontakta oss idag för mer information eller för att prata med din lokala Somfy-expert.

Ta reda på mer
Kategorier

Acceptera cookies för att lämna en kommentar