Snabb åtkomst

Smarta rulljalusier skyddar även ditt hem

Att solskydd ger oss ett behagligare inomhusklimat känner vi till sedan tidigare men visste du att de även kan öka säkerheten i ditt hem? I detta blogginlägg ska vi titta närmare på hur smarta...

somfy-home-night-dark-terrace-roller-shutters-lights

Att solskydd ger oss ett behagligare inomhusklimat känner vi till sedan tidigare men visste du att de även kan öka säkerheten i ditt hem? I detta blogginlägg ska vi titta närmare på hur smarta rulljalusier kan göra bostaden tryggare.

Den stora anledningen till att många investerar i solskydd är för att kunna njuta lite mer av sitt hem. Oavsett vilken typ av solskydd du väljer så kommer de att på ett eller annat sätt hålla ditt hem lite svalare och det med många fördelar.

En av fördelarna är att du efter arbetsdagen alltid kommer hem till ett svalt hem vilket innebär att du slipper starta luftkonditioneringen för att kunna vistas inomhus. Detta innebär också minskade energiskostnader och pengar över till annat. Givetvis är det också bra för miljön vilket vi alla vinner på.

En annan fördel är att dina möbler inte kommer att solblekas då solskydden ser till att hindra solens strålar från att tränga in i hemmet. Solskydd, oavsett om det är terrassmarkiser, rullgardiner, vertikalmarkiser, fönstermarkiser, persienner eller gardiner så kan de alla användas för att öka inomhuskomforten. Speciellt om det rör sig om smarta eller automatiserade solskydd som reagerar på förhållandena utomhus och stängs eller öppnas automatiskt. Att investera i elektriska solskydd är en stor fördel eftesom de då kan sköta sig själv när du befinner dig på jobbet, på stranden eller är borta på semester.

Smarta rulljalusier kan också hålla ditt hem svalt under dagen

En typ av solskydd som inte bara blockerar solens strålar utan även har andra fördelar är rulljalusier eller fönsterjalusier som de också kallas. Dessa är vanligt förekommande i de södra delarna av Europa eftersom de effektivt håller solljuset utestängt från hemmen vilket innebär att hemmen förblir svala, speciellt under de betydligt varmare sommarmånaderna. Detta kan enkelt lösas med hjälp av en solsensor eller varför inte en temperatursensor?

Ett rulljalusi består av en mängd lameller, ofta i metall som rullas upp kring en axel. Många gånger är konstruktionen inbyggd i husets fasad men det finns också utanpåliggande lösningar i de fall där man i efterhand väljer att montera rulljalusier.

När lamellerna rullas ner så kan man välja att lämna ett öppet utrymme mellan desa vilket innebär att en del solljus kan tränga in och lysa upp hemmet. Väljer man att rulla ner dessa helt så blir det total mörkläggning i hemmet vilket är att föredra, speciellt under natten. På så vis släpps inte den tidiga morgonsolen in och stör skönhetssömnen.

Rulljalusier stänger ner hemmet under natten

Att rulljalusier kan mörklägga hemmet under natten har vi konstaterat. En stor fördel när det gäller rulljalusier är att de också kan fungera som brottsförebyggande. Har man installerat motoriserade rulljalusier i sitt hem så kan dessa programmeras att automatiskt rullas ner vid solnedgång eller på en utvald tid på kvällen.

När rulljalusierna är nedrullade fungerar dessa även som ett inbrottsskydd då de effektivt förhindrar att inkräktare tar sig in. Lamellerna i metall innebär en försvårad situation för någon som vill ta sig in i hemmet.

Att ha motoriserade rulljalusier är också bra eftersom dessa kan sköta sig själv om man exempelvis befinner sig på semester. Vetskapen om att dessa sköter sig på egen hand innebär inte bara en lugnare semester utan även ger även lite mer ro i själen.

Hur kan jag använda elektriska rulljalusier i mitt smarta hem?

Fördelen med att integrera elektriska eller motoriserade rulljalusier i ett smart hem är att den avskräckande effekten kan bli än större. En inkräktare som ser att ditt hus har rulljalusier bestämmer sig kanske för att försöka se om något i trädgården, förrådet eller garaget kan vara värt att stjäla.

Tack vare det smarta hemmet och väl valda tillbehör till detta så går det att skrämma bort inkräktaren innan denne försöker sig på något. En smart utomhuskamera kan detektera rörelse och med hjälp av den inbyggda rörelsesensorn se till att utomhusbelysningen tänds. Med hjälp av en smart scen går det också att låta en lampa på ovanvåningen tändas samtidigt vilket ger sken av att någon vaknat och gått upp för att se vad som händer.

Möjligheterna med ett smart hem och elektriska solskydd är många. Är du nyfiken på det smarta hemmet, ta gärna en titt på Somfy TaHoma switch och se vad denna kan erbjuda för dig!

Ta reda på mer
Kategorier

Acceptera cookies för att lämna en kommentar