Snabb åtkomst

Varför en smart sensor är bra för terrassmarkisen

Nu är det snart sommar på riktigt och då samlas familjen gärna på altanen och njuter av varandras sällskap, en bit mat och när det är varmt ute även lite svalkande dryck. Med en terrassmarkis blir...

Nu är det snart sommar på riktigt och då samlas familjen gärna på altanen och njuter av varandras sällskap, en bit mat och när det är varmt ute även lite svalkande dryck. Med en terrassmarkis blir det dessutom betydligt behagligare att njuta än om solens strålar visar sig i högform.

Terrassmarkisen kan ju som bekant ge skugga åt det utrymme där den är placerad. Oavsett om det är över matplatsen eller loungen på terrassen så är det många gånger skönare att sitta i skuggan och njuta av de varmare dagarna som vankas.

Kombinera alltid din motoriserade terrassmarkis med en sensor

En motoriserad terrassmarkis är inte bara praktisk och bekväm utan den kan också ge dig den här sköna skuggan när solen tittar fram. Just en motoriserad markis är enkel att hantera via antingen en fjärrkontroll eller en väggkontakt. Ett enkelt tryck så körs den ut och ett tryck till så åker markisen in.

Det går också att använda sig av en solsensor som aktiverar markisen och kör ut denna när solen tittar fram. Då slipper man att tänka på att köra ut markisen för att få lite skugga på sin terrass. Men, det finns vissa risker med att bara ha denna typ av sensor för att styra sin markis. Vad händer om det börjar regna eller blåsa samtidigt som solen är framme? Då finns det en risk att markisen skadas vilket helst bör undvikas.

Välj rätt typ av sensor för din terrassmarkis

För automatisk styrning av en terrassmarkis finns ett par olika varianter som alla har sina fördelar och som kan förenkla vardagen ytterligare för dig som användare. En rekommendation är att alltid installera en skak- och vindsensor vid köp av en terrassmarkis. Denna sensor kan känna av om det börjar blåsa när markisen är utkörd och då automatiskt köra in denna så att den inte skadas av kastvindar. På så sätt kan du vara trygg med att din markis alltid skyddas även när du inte är hemma. Det kan ju vara så att du är ute och går med hunden eller bara stuckit iväg till affären för att köpa något när det börjar blåsa.

Det går också att komplettera med en regnsensor som kan känna av om det regnar eller till och med snöar varpå denna kan styra terrassmarkisen automatiskt så att denna inte skadas. Genom att låta terrassmarkisen styras med automatik förlängs livslängden på denna och du kan se fram mot många sköna sommarkvällar till.

Gör hemmet lite smartare med TaHoma switch

Med en smart controller i hemmet kan du förenkla vardagen än mer. Denna fungerar som hjärnan i hemmet och kan styra och kontrollera allt från belysning till solskydd och garageportar för att nämna något.

TaHoma switch från Somfy kan användas på många kreativa sätt. Den smarta enheten har stöd för programmering av olika scener vilket innebär att olika produkter kan aktiveras med antingen en enkel knapptryckning, när en sensor detekterar något, tidsstyrning eller via röststyrning.

Tänk att du kommer körandes hem från jobbet i din bil och via en fjärrkontroll eller ett röstkommando så öppnas garageporten samtidigt som terrassmarkisen körs ut och belysningen tänds i hallen och favoritmusiken börjar spela. Är inte detta en enkel och bekväm vardag som du kan tänka dig?

 

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar

Acceptera cookies för att lämna en kommentar