Snabb åtkomst

Varför ska du investera i en smart terrassmarkis?

Anledningarna till varför det är en bra idé att investera in en smart terrassmarkis är många. I detta blogginlägg tittar vi närmare på en del av fördelarna och hoppas kunna inspirera dig inför det...

Anledningarna till varför det är en bra idé att investera in en smart terrassmarkis är många. I detta blogginlägg tittar vi närmare på en del av fördelarna och hoppas kunna inspirera dig inför det varmare vädret vi väntar på!

En terrassmarkis är för många hushåll runt om i landet en randig sådan och något som funnits med i många år. Många av dessa är av den mer traditionella varianten där du manuellt vevar ut markisen när solen visar sig och om du är hemma vill säga. Men, en terrassmarkis är faktiskt så mycket mer vilket vi tittar närmare på i detta blogginlägg.

Få ett extra rum utomhus med en terrassmarkis

En av de främsta fördelarna med en terrassmarkis är att du faktiskt får tillgång till ett extra rum utomhus. Med markisen utkörd över altanen kan familjen tillbringa mer tid utomhus även när solen visar sin varmaste sida. Till skillnad mot ett uterum så är ger terrassmarkisen ett mer flexibelt utrymme och blockerar heller inte ljusinsläppet till rummet närmast altanen. Du slipper också lite av den varma ”växthuskänslan” som lätt uppstår i ett uterum.

Terrassmarkisen ger skön skugga och att då sitta i loungesoffan och läsa en bra bok eller tillsammans sitta ner vid bordet och avnjuta en härlig sommarsallad blir så mycket skönare än att svettas och behöva slänga i sig maten. Dessutom kan terrassmarkisen skydda mot det där fint strilande sommarregnet som ibland kommer från ingenstans och försvinner lika snabbt.

Förläng utekvällarna med en terrassmarkis

En annan fördel är att du kan njuta längre av de sköna sommarkvällarna. Med en markis utkörd skapar du en mysigare stämning och skulle det bli lite svalare är det bara att starta terrassvärmaren. Den värme som denna avger stiger inte rakt upp i luften utan stannar kvar under terrassen där ni sitter. Med andra ord så blir sommarkvällen både skönare och längre.

Låt automatiken styra

Bekvämlighet är ett ledord när det gäller smarta terrassmarkiser. Bäst av allt är när du automatiserar allt och låter smarta sensorer ta hand om din markis. En solsensor detekterar solljuset och kör då ut markisen åt dig varpå skuggan gör sitt intåg på altanen eller terrassen. Kombinera med en regnsensor som kan köra in terrassmarkisen om det börjar regna eller en vindsensor som kör in markisen när det blåser upp till storm. Via automatiken skyddar du terrassmarkisen och förlänger livslängden på både markis och duk – smart för dig och smart för plånboken! Automatiken gör ägandet bekymmersfritt och du vet att du alltid får ut mesta möjliga av din terrassmarkis.

Är du inne på det smarta hemmet kan du självklart inkludera terrassmarkisen i detta också. Via Somfy TaHoma switch kan du skapa scener där allt enkelt sköts via den smarta controllern. Om en sensor aktiverar markisen framåt kvällen kan exempelvis vald belysning tändas samtidigt. Enkelt, bekvämt och du kan lägga tid på annat istället för att gå runt och manuellt tända dina lampor.

Självklart kan du styra allt på ett mer traditionellt vis också med hjälp av en fjärrkontroll eller väggmonterad kontakt.

Energibesparande

En annan viktig sak med att investera i en motoriserad terrassmarkis är inomhuskomfort och energibesparing. Med smarta solskydd i ditt hem kan du få en bättre inomhuskomfort genom att ljusinsläppet regleras av dessa. Står solen på så körs terrassmarkisen ut och blockerar då effektivt de solstrålar som annars skulle nå in i bostaden. Resultatet blir att du efter arbetsdagen kommer hem till ett svalare hem och inte direkt behöver gå runt och öppna fönster och dörrar för att kunna vistas inomhus på grund av den höga temperaturen inomhus.

En direkt följd av detta är energibesparingen som blir allt viktigare med dagens ökande energipriser. Har terrassmarkisen körts ut under varma dagar behöver du inte köra igång luftkonditioneringen för att sänka temperaturen inomhus. På samma sätt så kan smarta solskydd under de kallare månaderna se till att solljuset värmer upp bostaden.

I kombination med smarta radiatortermostater så behöver inte elementen i bostaden värma upp i onödan. Dessa kan programmeras in att sänka temperaturen när du lämnar hemmet för att sedan öka temperaturen innan du är hemma igen. Med denna kombination kan du optimera energianvändningen i hemmet och minska dina uppvärmningskostnader.

Skydda möblerna inomhus

En annan sak man inte tänker på alltid är att en aktiv användning av terrassmarkiser även skyddar dina möbler mot solblekning. Genom att terrassmarkisen via automatiken styr sig själv så går den ut vid sol och hindrar på så vis solens strålar att träffa de möbler som finns innanför fönsterna.

Detta bidrar till längre livslängd på dina möbler och de ser också fräschare ut under längre tid. Detta är också smart ur miljösynpunkt eftersom man inte behöver byta möbler lika ofta.

Integrera terrassmarkisen med det smarta hemmet

Precis som med många andra solskydd som är motoriserade av Somfy kan dessa integreras i det smarta hemmet. Via den smarta controllern Somfy TaHoma switch, kan din terrassmarkis adderas varpå du kan kontrollera markisen även när du inte är hemma. Via din smartphone kan du se status på om terrassmarkisen är utkörd över altanen vilket kan vara bra vid dåligt väder. Visserligen sköter automatiken detta åt dig men det kan vara tryggt att se det på egen hand.

Genom att inkludera terrassmarkisen i scener kan den triggas vid exempelvis inbrott och då börja köras ut eller in vilket kan ha en avskräckande effekt på en eventuell inbrottstjuv. Oavsett vad du väljer så får du fler möjligheter med Somfy och ett smart hem!

Är du nyfiken på vad en smart terrassmarkis kan tillföra ditt hem? Ta då kontakt med någon av våra många återförsäljare som finns över hela landet. De hjälper dig med måttagning, montering och installation och ser till att du får det där extra rummet utomhus som du nu kanske blivit sugen på?

Ta reda på mer
Kategorier

Acceptera cookies för att lämna en kommentar