Snabb åtkomst

7 mest populära moderna solskydden: din dos av inspiration

Vill du komplettera ditt modernt möblerade hem med moderna solskydd? Vill du dessutom få lite inspiration för att hitta vilka av dessa som smälter in sömlöst med din interiör?

I det här blogginlägget hittar du sju populära moderna solskydd! Din ultimata dos av inspiration.

Neutrala färger, inte för mycket krångel, rena linjer och material som glas, metall och betong: en modern inredning är populär av goda skäl. Denna inredningsstil har goda förutsättningar att kombinera minimalism med atmosfär. Något som uppskattas av många.

Men när det kommer till solskydd är det en del seriöst tänkande inblandat. För: vilka solskydd smälter sömlöst in med en modern inredning? Väljs ett tyg som är lite för mjukt eller en färg som är lite för ljus så gör du ett misstag. Låt oss ge dig en hjälpande hand; De sju mest populära moderna solskydden hittar du nedan!

1. Klassiska gardiner med en modern twist

En klassisk gardin, en stor bit tyg som du känner till den, är tidlös och supersnygg. Och även om du kanske inte direkt tänker på den här urgamla typen av solskydd när du tänker på en modern inredning, kan det definitivt vara en bra matchning. Bra att ta hänsyn till:

  • Välj en neutral, solid färg. Det är bättre att undvika ljusa färger eller mönster.
  • Välj ett slätt tyg. Ett skrynkligt tyg matchar inte de eleganta linjerna i en modern inredning.
  • Använd vid behov elektriska gardinskenor. Väljer du gardinskenor med Somfy-motor kan du öppna och stänga din gardin på distans. Gör hemmet extra modernt!

2. Aluminiumpersienner: minimalistiska och snygga

Aluminiumpersienner har rena linjer, en neutral färg och de är tillverkade av metall. Precis de funktioner som är centrala för en modern inredning. Det kommer inte att förvåna dig att dessa moderna solskydd fungerar bra i ditt moderna hem. Naturligtvis måste du ställa dig själv några frågor för att ta reda på om detta är matchningen för dig:

  • Är det solskydd till sovrummet? Persienner släpper igenom en del ljus och är därför inte lämpliga för sovrummet.
  • Vilken färg matchar resten av din interiör? Medan man tidigare främst kunde se aluminiumpersienner i vitt, är svart numera också mycket populärt.

3. Träpersienner: för lite extra värme

Om du har många metallmöbler i rummet är det bra att fråga dig själv om det saknas någon atmosfär. Får du en varm känsla när du står i rummet eller känns det fortfarande lite kallt? Om det sistnämnda är fallet kan det vara bättre att välja träpersienner istället för aluminiumpersienner. De raka linjerna och de eleganta spjälorna smälter fortfarande in sömlöst i din moderna interiör. Men träet - jämfört med aluminium - ger mycket varmare känsla. Bra att ta hänsyn till:

  • Ej lämplig för sovrummet. Precis som aluminiumpersienner, är träpersienner inte helt mörkläggande.
  • Ej lämplig för badrummet. Det blir fuktigt i badrummet. Detta kan göra att träet tar skada och omformas.

4. Vertikala lamellgardiner: betona rummets höjd

Medan persienner har horisontella lameller, går lamellgardiner vertikalt. Det gör dessa moderna solskydd till ett väldigt fint alternativ om du har ett stort högt fönster. De vertikala linjerna får ditt utrymme att se ännu högre och större ut. Exakt den effekt du gillar att skapa i en modern inredning!

En rymlig atmosfär, neutral färg och rena linjer; vad mer vill du ha? Även här är lamellgardiner mindre lämpade för sovrummet på grund av de ljusgenomsläppliga lamellerna.

5. Rullgardiner: tidlösa moderna solskydd

Rullgardiner är neutrala i färgen och krånglar sällan. Dessa solskydd fungerar som en sann berikning för ditt moderna rum. Ett antal faktorer att ta hänsyn till när du väljer en rullgardin:

  • Välj ett tyg i en neutral färg. Såsom svart, grått eller beige.
  • Välj den genomskinlighet som är lämplig för utrymmet. Även om du kan använda ett genomskinligt tyg för vardagsrummet, behöver du ett mörkläggande tyg för sovrummet.
  • Välj en elektrisk variant för ökad säkerhet. En kulkedja försämrar det moderna utseendet på rullgardinen. Satsa därför på en rullgardin som kan manövreras elektriskt, utan kulkedja.

6. Duo rullgardiner: skapa ljuset som passar modernt

Medan rullgardiner fungerar perfekt i en modern interiör tack vare sin enkelhet och minimalism, gör Duo rullgardiner detta lika bra. En Duo rullgardin - till skillnad från en vanlig rullgardin - består av två tygremsor som rör sig förbi varandra. Detta gör det enkelt att leka med ljuset och skapa en atmosfär som passar perfekt in i ditt moderna hem. Samma sak med Duo rullgardiner; ta hänsyn till färgen, graden av transparens på tyget och hur de ska styras.

7. Plisségardiner: modernt och energibesparande

Slutligen solskyddet som fungerar bra i en modern interiör: plisségardiner. Kallas även honeycomb-gardiner. Denna typ av moderna solskydd består av ett veckat tyg som viks ihop på ett dragspelsliknande sätt. En plisségardin kan höjas och sänkas såväl uppifrån som från botten. Det gör den här typen av solskydd till ett riktigt blickfång i ett modernt rum.

Dessutom en stor fördel som en plissegardin har är att den är bra på att isolera. På sommaren håller den värmen ute och du behöver inte slå på luftkonditioneringen, medan du på vintern kan skruva ner värmen en grad. Bra för miljön och plånboken! Om det inte kan kallas modernt...

Styr dina moderna solskydd med din telefon

Vill du hänga med i tiden? Vill du göra ditt modernt möblerade hem ännu modernare? Välj då solskydd som är utrustade med en motor från Somfy! Du kan styra dessa med din mobiltelefon, fjärrkontroll eller till och med med din röst (om du parkopplar den med en kompatibel röstassistent). Hur trevligt är inte det? Öppna och stäng dina gardiner eller persienner bekvämt från din soffa eller när du inte är hemma. Nu är det riktig lyx!

Besök en Somfy-återförsäljare nära dig och bli informerad om dina alternativ.

Ta reda på mer
Kategorier
Taggar

Acceptera cookies för att lämna en kommentar