Snabb åtkomst

Fikapaus med vårt svenska projektteam

Vi satte oss ned med vårt lokala projektteam i Sverige för att ta reda på vad som är nytt och vad som händer på den lokala marknaden just nu.

- Hur har arbetet på Somfy förändrats under det senaste året?

Vi ser den största förändringen i den lokala marknaden. Fokusen på solskydd är större än någonsin tidigare. Alla har redan under en längre tid varit fast beslutna vid att skapa grönare byggnader och vår erfarenhet säger att smart teknik kan hjälpa till att uppnå detta.

Vi är i kontakt med de ansvariga för olika delar inom projekten. Detta inkluderar byggnadskonstruktörer med vilka vi bland annat diskuterar fördelarna med justerbara solskydd och detta resulterar i att de kan använda solskydden på bästa sätt. På så sätt hjälper vi till att stryka många viktiga punkter från ‘att göra-listan’ – inte bara från ett hållbarhetsperspektiv, men även för att försäkra att de boende i byggnaden är bekväma och att solskydden är produktiva.

- Vilka typer av projekt arbetar ni med just nu?

Vi har alltid en väldigt blandad portfölj av projekt inom olika sektorer och det ser till att arbetet förblir intressant. För tillfället arbetar vi med ett par av regeringens byggnader och ett flertal sjukhus, skolor och självklart även kontor, vilket är en mycket hektisk sektor för oss här i Sverige.

- Vad är den största utmaningen (på den lokala marknaden)?

I dagsläget skulle jag säga att den största utmaningen är att bli inkluderad i ett projekt under ett tidigt stadie. Solskydd tas ofta upp lite för sent och det kan innebära en hel del utmaningar för oss, byggnadens konstruktörer och entreprenörerna. Om solskydden inkluderas i ett tidigt skede kommer alla att dra nytta av detta.

- Vad är du mest stolt över vad gäller teamet?

"Jag är alltid stolt över teamet" säger Anders Holmander, Försäljningschef Projekt. Vi känner till varandras styrkor och arbetar hårt tillsammans för att leverera de bästa möjliga lösningarna. Det finns oerhört mycket kunskap inom vårt team, så var och en av oss utgör en viktig del av teamet.

- Vad är nästa steg i din lokala marknad?

Vi ser att efterfrågan på automatiska solskydd ökar på vår marknad tack vare dess fördelar, såsom energibesparingar och bättre inomhusklimat.

Vi ser även en ökning av byggnader som investerar i animeo KNX-lösningar med Shadow Management. Denna Shadow Management modul är baserad på en 3D-modellering av byggnaden som utförs av vårt team i förväg och tar hänsyn till följande faktorer: Byggnadens arkitektur, byggnadens geografiska läge, antal och placering av fönster, position för närliggande byggnader och solens bana i förhållande till byggnaden etc.

Då byggnaderna i våra städer blir allt större samtidigt som de allt oftare är belägna i trängre omgivningar, är detta ett utmärkt verktyg för dig som vill dra nytta av alla fördelar som den adaptiva skuggberäkningen medför.

Klicka här för att komma i kontakt med oss och diskutera ditt nästa projekt.

 

 

Ta reda på mer
Kategorier

Acceptera cookies för att lämna en kommentar