Snabb åtkomst

Somfy firar fem decennier av innovation

DET sägs att tiden flyger när man har kul. Hos Somfy tycker vi att inget är roligare än att innovera, så det är ingen överraskning att vi firar 50-årsjubileum i år!

DET sägs att tiden flyger när man har kul.

Hos Somfy tycker vi att inget är roligare än att innovera, så det är ingen överraskning att vi firar 50-årsjubileum i år!

Dessa fem decennier har fyllts med idéer, upptäckter där vi gör vårt bästa för att ge er- våra lojala kunder - revolutionerande produkter som hjälper till att förvandla ditt hus till ett hem.

Gryningen av en ny teknisk ålder

Vår resa började i skuggan av Europas högsta berg - det imponerande Mont Blanc. Det var bland de alpina skogarna i Cluses som Somfy 1969 utvecklade den första rörformade motorn, som inledde slutet på det besvärliga vevhandtaget samt påbörjade en ny teknik för elektriska rullgardiner, screens, markiser och persienner.

Somfy når ut i etern

1989 visades den första reklamfilmen på TV från Somfy, detta på bästa sändningstid på Canal+ i  Frankrike. År 2005 hade reklamfilmerna blivit internationella och innebar att Somfy nu var ett varumärke som inte längre bara var känt för utvalda proffs, utan för alla över hela världen.

Radiokontroll börjar

Ytterligare ett genombrott gjordes 1997 när Somfy integrerade radioteknik i sina motorer. Genom att utnyttja kraften från Somfys RTS-teknik kunde nu fönstermarkiser, terrassmarkiser, persienner och rullgardiner styras med en fjärrkontroll, vilket innebär att vardagen blir så mycket enklare och bekvämare. Det var en banbrytande utveckling som banade väg för en ny era av teknik som så småningom skulle leda till det moderna smarta hemmet.

Säkerhetsintegration

I början av det nya årtusendet när många undrade vilka spännande tekniska genombrott som skulle komma, levererade Somfy återigen innovation med bland annat motoriserade garageportar och grindar. Produkter från Somfy kunde nu styra alla ingångar i hemmet såväl som säkerhet - det innebar att hemautomation som vi känner till den idag föddes.

Smart Hem-teknik

Det är svårt att tro det men för nästan nio år sedan, år 2010, presenterades TaHoma. En gateway eller controller för det smarta hemmet som var fullt kompatibel med molnet och radioteknik och som tillät användarna att för första gången kontrollera sina hem från sina smartphones, surfplattor och datorer. Idag är mer än 200 olika enheter kompatibla med systemet för ett verkligt modernt och flexibelt smart hem.

Senaste innovationer

Under de senaste fyra åren har Somfy tagit ytterligare kliv inom innovationen. Nya supertysta motorer utvecklades 2015, snällare mot miljön och designade för det smarta hemmet. Bara två år senare lanserade Somfy en rad nya flaggskeppsprodukter, inklusive Somfy One, en kamera med inbyggt larm.

Under 2018 handlade det mest om samarbete, med stora namn inom klimatstyrning, belysning, musik och virtuella röstassistenter, bland annat Sonos, IFTTT, Philips Hue, Google Assistent, Amazon Alexa samt Apple HomeKit. Tillsammans, genom samarbete med de olika företagen kan Somfy berika upplevelsen kring det uppkopplade hemmet samt uppmuntra tredjepartsutvecklare för att skapa innovativa produkter som fungerar med systemen från Somfy.

Somfy & framtiden

Somfy har skapat sig ett rykte inom innovation och kvalitet genom åren, detta med en lång rad produkter designade för att förbättra säkerheten och bekvämligheten i ditt hem både inne och ute. Vi stannar dock inte där!

Med nästan 9.000 anställda i 57 länder är Somfy nu ett globalt varumärke som drivs framåt, genom innovation. Med våra lojala kunder ombord på denna resa vet vi att de kommande 50 åren kommer att bli lika spännande som de vi nyss avverkat!

Ta reda på mer
Kategorier

Acceptera cookies för att lämna en kommentar